Animals del Riu TENES

Se'ns queda petit el jardí!... Baixem al Riu Tenes a empaitar animalons.
EL NATURALISTA (IN)QUIET

En tot aquest temps la nostra afició ha crecut, especialment en relació a l'ornitología.

 

A uns centenars de metres de casa hi tenim el Riu TENES. Hem obert una nova finestra en aquesta pàgina per ampliar el ventall d'animals de la nostre col.lecció.

 

Això si, aquesta finestra és independent de la original: continuarem engrandint el nombre de bestioles del jardí i, de tant en tant mirarem per la finestra per veure el riu.

Aquesta és la part del riu explorada
El Riu Tenes

El Tenes, Riera de Tenes o riu Tenes és un riu que es forma en el terme municipal de Castellcir, al Moianès, i passa pels termes de Sant Quirze Safaja, també al Moianès, Sant Feliu de CodinesBigues i RiellsSanta Eulàlia de RonçanaLliçà d'AmuntLliçà de VallParets i Mollet del Vallès, tots pertanyents al Vallès Oriental.

 

Desemboca en el Besòs en el termenal entre els dos darrers pobles esmentats.

És paral·lel a la riera de Caldes (a la seva dreta) i el Congost (a la seva esquerra). És un dels rius que ressegueix el Vallès de nord a sud i conflueix amb el Mogent, el Congost, i la riera de Caldes per formar el Besòs. Desemboca en el Besòs poc més avall d'on aquest riu es forma per la unió del Mogent i el Congost.

Quan trobeu aquesta imatge, significa que hem vist l'animal en qüestió per la zona del riu, però aquest no ha tingut encara l'amabilitat de deixar-se fotografiar...