QUÈ ÉS AQUESTA PÀGINA WEB?

EL NATURALISTA (IN)QUIET

El que va començar com un treball de l'escola d'uns dels habitants de la casa, s'ha transformat en una petita pàgina web que, com deiem més amunt, només pretèn mostrar-nos que ens envolta tot un món d'animalons i bestioles de les que, en la majoría d'ocasions, ni tan sols sabem el nom.

De fet, cap dels habitants del jardí (ni les persones ni els animals, fins on sabem) és naturalista ni res que se li assembli. Aquell treball d'escola i aquesta pàgina web ens ha servit per investigar i conèixer la fauna que conviu amb nosaltres i per adonar-nos, una mica avergonyits, de que som capaços de viure d'esquena a la grandesa d'un mon que cada cop és més difícil de conservar.

SOM NEÒFITS EN AQUEST MÓN DE LA NATURA; QUALSEVOL COMENTARI O CORRECCIÓ SERÀ BENVINGUT!!

LES NOSTRES "ARMES"

​Totes les imatges que trobareu en aquesta pàgina han estat fetes dins (o des de) el jardí; sense excepció. Aquesta ha estat una condició "sine qua non" (i aixó que en ocasions la temptació ha estat molt gran...)Hem utilitzat les càmeres que veieu a la foto: una reflex Canon EOS 60D amb un objectiu Canon 18-200mm, f/1:3.5-5.6; un objectiu Canon 100-400 f/4.5-5.6; una càmera compacta Canon PowerShot SD870 28-105mm, f/2.8- 5.8 i una altra càmara reflex Canon EOS 350D amb un objectiu Tamron 18-200mm, f/3.5-6.3. No hem utilitzat cap altre flash que el que duen les càmeres incorporat .

Per altre part, no s'han posat trampes ni s'ha maltractat ni mort cap animal que aparegui en aquesta pàgina. En alguns casos aïllats els animals van ser trobats morts per l'atac de gats domèstics, impacte amb vehicles o per causes desconegudes.

EL NOSTRE JARDÍ
No tots els ocells son pardals!


Creiem que el nostre jardí és un bon exemple del que aquesta pàgina web pretèn demostrar:

​En un bocí petit de terra a pocs kilómetres d'una gran ciutat hi ha una riquesa de fauna increïble que inclou totes les branques del món animal (excepte peixos... no tenim un riu creuant el jardí...)Tot i que moltes plantes no son autòctones, si que tenim romaní, farigola, Maria Lluïsa, llorer, esparragueres, cirerers, heura, menta, oliveres, rosers, boix grèvol, alfàbrega, espígol...

Tallarol de casquet

Pardal comú

... i bolets.

Encara que hagis nascut en un poble, si la teva familia no ve de pagès, tot

ocell petit és un pardal. Fins que un dia, pel motiu que sigui, te'n adones de que

no és tant senzill.

Aquesta pàgina web ha nascut de la necessitat de posar nom a tota una munió de sorolls, cants, moviments i colors que ens envolten i que, fins ara, desconeixiem completament. I també, sense cap pretensió, vol ser una crida a seure amb calma, mirar al nostre voltant, escoltar... i descobrir que a tocar tenim tota una natura per gaudir.Quan trobeu aquesta imatge, significa que hem vist l'animal en qüestió dins el nostre jardí (o pels voltants), però aquest no ha tingut encara l'amabilitat de deixar-se fotografiar... Amb aquesta imatge, aquesta pàgina semblarà un àlbum de cromos pendent de completar!